Vác egyik műemléki utcájába tervezett lakóház. Az ingatlanon álló épületet elbontották, de a műemlékvédettség okán meg kellett tartani az eredeti ház kontúrját. Az építtető minimalista stílusú, korszerű épületet szeretett volna, így miközben az épület tömegformálása követi a szomszédos épületekét, egy modern, új épület valósult meg. Tovább >>

Art Webber Építész Stúdió háztervek

A hangulatos belső udvart két oldalról magas fal és L-alakban a ház veszi körbe. A nappali-étkező-konyha modern térkialakítással valósult meg, nagy üvegfelületekkel kapcsolódik a teraszokhoz és a kerthez. A földszinten készült el a nagyszülők lakrésze is, az emelet ad otthont a hazalátogató háromgyermekes családnak. A kertbe nyúló épületrész tetején magasított fallal körülvett tetőteraszról a székesegyház panorámáját csodálhatjuk.

A tető borítása legszebben lemezfedéssel valósulhatott volna meg, azonban a hatóság ezt nem engedélyezte, így maradt a cserép. Ennek ellenére ez az épület sikeresen ötvözi magában a régit és a modernt, miközben élhető, otthonos lakóteret lehetett megvalósítani.